Karibian risteilyt

Karibian risteilyt ovat sanotusti risteilymaailman helmiä. Maailman isoimmat ja kaikista yleellisimmät risteilijät seilaavat Karibian merellä ja Keski-Amerikassa. Samalla risteilyllä voi nähdä monta Karibian saarta, sekä piipahtaa esim. Meksikossa tai USA:n puolella Floridassa. Kirkas vesi, huojuvat palmut ja valkoiset hiekkarannat ovat Karibianmeren saarten tunnusmerkkejä. Karibia ei ole vain sitä. Karibia on myös erilaista kiireettömämpää elämäntyyliä, jota rommi, sikarit, rytmikäs musiikki ja tanssi säestävät.

Untitled Document

Karibian risteilyt

Karibian risteily on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat nähdä lomallaan paljon vaihtuvia maisemia ja jotka haluavat risteilynsä kestävän pidempään kuin muutaman päivän. Henkeäsalpaavan kauniita maisemia on mukava ihailla laivan kannelta, ja laivalla on tarjolla kaikki palvelut, mitä ikinä vain voi toivoa. Karibian risteily onkin kiva koko perheen reissu tai vaihtoehtoisesti romanttinen lomamatka pariskunnalle: se sopii moneen tarkoitukseen. Risteilyvaraukset kannattaa tehdä netissä.

Risteilyvaihtoehdot

Karibian meri (kuva: FRED CC-BY-SA)

Karibian meri (kuva: FRED CC-BY-SA)

Yleensä Karibian risteilyt jaetaan itäiseen Karibiaan ja läntiseen Karibiaan, joten kohteissa on mukavasti valinnanvaraa. Itäisellä matkalla pääsee ihastelemaan muun muassa Bahamaa ja Neitsytsaaria, kun taas läntisellä Karibialla maisemat valtaavat Haiti ja rentojen rytmien Jamaika. Risteilyn voi myös yhdistää vaikkapa Floridan matkaan, jos haluaa laajemman lomamatkan. On hyvä ottaa huomioon, että suurin osa myytävistä Karibian risteilyistä alkaa Miamista, joten jos haluaa säästyä liialta päänvaivalta, kannattaa etsiä matkapaketti, johon kuuluvat lennot Yhdysvaltoihin.

Karibian risteilyt netistä halvalla

Royal Caribbean Cruise Linesin matkoja järjestetään ympäri vuoden ja niitä voi varata kätevästi netistä. Käytännössä halvinta on nimenomaan varata Karibian risteilyt netistä.

Myös Celebrity Cruises ja Kristina Cruises järjestävät Karibian risteilyjä. Matkojen pituus vaihtelee viidestä päivästä kahteen viikkoon eli matkat ovat hyvin räätälöitävissä omiin tarpeisiin.

Sukellusta ja merirosvoja Bahamalla

Bahaman saariryhmä tarjoaa matkailijalle upean paratiisilomakohteen. Sen valkoiset rannat ja korallikalkista koostuvat saaret tarjoavat oivat sukellusmahdollisuudet. Eksoottisempiakin sukellusretkiä on uskaliaimmille tarjolla ja New Providence saarella voikin sukeltaa yhdessä haiden kanssa.

Sukellusaktiviteettien lisäksi Bahaman kansallispuistossa on oivat patikointimahdollisuudet ja siellä pääsee ihailemaan eksoottista luontoa.Lintubongaus on myös Bahamassa varsin mielekästä, sillä saarilla asustelee toinen toistaan mielenkiintoisempia ja värikkäämpiä lintuja.

Bahaman Paradise Islandilla pääsee viettämään luksuselämää Kasinoilla ja voi samalla tutustua paikalliseen merirosvokulttuuriin ja taruihin.

Kuumia rytmejä ja paljon harrastusmahdollisuuksia Jamaikassa

Jamaikan saari tarjoaa matkailijalle lisää upeita rantoja, reggaen rytmejä ja letkeää rastafari-kulttuuria. Jamaikan Negriliä pidetään yhtenä maailman parhaista rantalomakohteista ja se tarjoaakin matkailijalle oivat mahdollisuudet sukeltamiseen ja lähistöllä sijaitsevat Blue Mountains-vuoret taas ovat suosittu patikointikohde.

Jamaikan Negril (kuva: Stufffreak CC-BY-SA)

Jamaikan Negril (kuva: Stufffreak CC-BY-SA)

Musiikin ystävän kannattaa ehdottomasti vierailla Jamaikan Bob Marley-museossa. Jamaika tarjoaa myös erilaisia urheilumahdollisuuksia, kuten golfausta. Jamaika on kuuluisa mm. kahvistaan ja kahvifarmeilla vierailu onkin suosittu aktiviteetti saarelle eksyneiden turistien keskuudessa.