Pietarin risteilyt

Pietarin risteilyt on erinomainen tapa matkustaa Pietariin. Ei ainoastaan siksi, että korkeintaan 3 vuorokautta kestävä Pietarin risteily on viisumivapaa. Risteilytarjoukset Pietariin (Venäjälle) kannattaa tarkistaa, kun haussa on halvat risteilyt Pietariin.

Pietari on Venäjän toiseksi suurin kaupunki ja läheisestä sijainnistaan huolimatta eksoottinen kaupunkikohde myös suomalaisille turisteille. Pietariin pääsee kätevästi lentämällä, VR:n allegro-junalla tai laivalla. Pietari on täynnä nähtävää koko perheelle teatterista eläintarhaan ja huvipuistoon. Kulttuurisesti kaupunki on erittäin merkittävä, ei vain Venäjällä vaan maailmanlaajuisesti. Myös ostokset hoituvat helposti esimerkiksi Nevski Prospekt –kadun varrella, mistä voi löytää lähes mitä vain.

Venäjälle liikennöivät seuraavat varustamot:

Helsinki – Pietari

Risteilytarjoukset Pietariin löydät katsomalla varustamon kohdalta ’tarjoukset’ linkin kautta varustamon ajankohtaiset alennukset ja edut.

Pietari hotellit

Pietariin matkustaessa hotelli kannattaa varata jo hyvissä ajoin. Varsinkin kesäisin suosittu kulttuurikaupunki vetää puoleensa paljon ihmisiä, joten halpa hotelli Pietarissa voi jäädä saamatta, jos sitä ei varaa ajoissa.

Katso kaikki Pietarin hotellit täältä ja varaa heti

Katso Pietarin hotellit Top 10 -listaus

Laivalla Pietariin

Iisakin kirkko (kuva: Heidas CC-BY)

Iisakin kirkko (kuva: Heidas CC-BY)

Jos aikoo ostaa pakettimatkan Pietariin, pääsee viisumi-asioissa paljon helpommalla. Omatoimisesti viisumin hankkiminen voi aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa. Alle 72 tunnin risteilymatkalle ei kuitenkaan tarvita viisumia, mikä tekee siitä yhden kätevimmistä tavoista matkustaa Pietariin. Risteilymatkoja Pietariin tarjoavat St. Peter Line sekä useat matkatoimistot. Viisumivapaalla risteilyllä täytyy kuitenkin olla mukana voimassaoleva passi, shutte-bussilippu sekä hotellivoucher.

Pietari risteilykohteena

Matkavaihtoehtoja on erilaisia: tarjolla on sekä Päivä Pietarissa –risteilyjä että Pietarin hotellipaketteja, joihin kuuluu kaksi yötä laivalla sekä kaksi yötä Pietarissa. Päivä Pietarissa –risteily kestää vain puolitoista vuorokautta: laiva lähtee Helsingistä illalla ja on seuraavana aamuna perillä Pietarissa. Matkaan kuuluu ostaa mukaan bussilippu, joka oikeuttaa bussikuljetukseen satamasta keskustaan. Risteilyjä lähtee useamman kerran viikossa, joten on helppo valita itselle sopiva ajankohta.

Tullikäytännöt

Matkustaessa on hyvä pitää mielessä, että EU:n ulkopuolella laivalla matkustettaessa verottoman tuonnin arvoraja on 430 euroa. Myös tupakalle ja alkoholille on rajoituksensa, jotka kannattaa tarkistaa tullin sivuilta ennen matkalle lähtöä. Kannattaa myös olla varma, ettei tuliaisissa ole piraattikopioita tai muita alkuperältään selvittämättömiä tavaroita, sillä niiden maahantuonti ei ole sallittua.

Pietarin palatsit ja kirkot

Pietarissa riittää nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Varsinkin kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneet löytävät Pietarista paljon kaikkea mielenkiintoista. Jo pelkästään kaupungin kaduilla liikkuminen tarjoaa loistavan katsauksen sen kulttuuriin ja historiaan eri aikakausina.

Talvipalatsi (kuva: Michale Clarke Stuff CC-BY-SA)

Talvipalatsi (kuva: Michale Clarke Stuff CC-BY-SA)

Pietarissa on lukuisia historiaan jääneitä rakennuksia, kuten Talvipalatsi ja lukuisat kirkot ja ne ovatkin merkittävimmät Pietarin nähtävyydet. Talvipalatsin edustalla oleva Palatsinaukio vetää vuosittain runsaasti turisteja puoleensa. Kirkoista tunnetuimpia ovat esimerkiksi Iisakin kirkko, Verikirkko ja Kazanin katedraali.

Museoita ja oopperabalettia

Eremitaasin museo (kuva: Andrew Bossi CC-BY-SA)

Eremitaasin museo (kuva: Andrew Bossi CC-BY-SA)

Museoitakin kaupungissa on niin monta, että niiden parissa saa hyvin kulumaan useammankin päivän. Vaikuttavimpia museoita ovat Eremitaasin taidemuseo ja Venäläinen museo, jotka kummatkin tarjoavat runsaasti venäläistä taidetta. Laajasta museotarjonnasta löytyy vaikka mitä, joten voi vain itse päättää, mikä kiinnostaa.

Pietariin matkatessa kannattaa myös ehdottomasti käydä katsomassa oopperaa tai balettia. Mariinski-teatterin esitykset ovatkin suosittuja ympäri maailman ja vastaavaa ei näe missään muualla. Teatteriesitykset ja konsertit ovat kulttuurin ohella Pietarin parasta antia ja niitä löytyy vaikka jokaiselle illalle.

Ostoksilla Pietarissa

Pietari tarjoaa loistavat ostosmahdollisuudet. Paras tarjonta löytyy kaupungin pääkaduilta, mutta niiltä pois eksyessään saattaa tehdä myös löytöjä. Nevski Prospekt on ehdottomasti paras paikka tehdä Pietarin ostokset ja sen varrelta löytää kaiken, mitä tarvitsee. Kadulla on hintavampia luksusliikkeitä, mutta yleisesti melko edullisia ja kohtuuhintaisia liikkeitä.

Nevski Prospekt -katu on lähes 5 kilometriä pitkä, joten sen varrella riittää nähtävää ja tehtävää. Liikkeiden lisäksi katu tarjoaa myös ostoskeskuksia, joten käytännössä shoppailijan ei tarvitse poistua kadun varrelta mihinkään ja sen parissa kuluu helposti useampikin tunti.

Pietarin ravintolat

Pietarissa on erinomainen tilaisuus maistaa perinteistä venäläistä ruokaa. Pietarin ravintolat kattavat erilaiset laadukkaat pikaruokaketjut ja tasokkaat ja viihtyisät illallisravintolat, joista löytyy valinnanvaraa jokaiseen makuun. Venäläisen ruoan lisäksi Pietarista löytyy mm. aasialaisia ja italialaisia ravintoloita. Suurin ravintolakeskittymä on Nevski Prospekt -kadulla.