Rostock risteilyt

Rostock on Pohjois-Saksan rannikkokaupunki, jonne on kätevä matkustaa laivalla ja jatkaa Rostockista matkaa muualle Saksaan ja Keski-Eurooppaan. Rostockin autolautta on kätevä tapa päästä autolla Keski-Eurooppaan ilman usean tuhannen kilometrin matkaa Baltian tai Ruotsin läpi. On mukava levätä autolautalla kunnolla ennen saapumista Keski-Eurooppaan ympärivuorokautisen ajamisen sijaan. Rostock-autolautta on myös tuttu paikka monelle joka on käynyt edullisilla auto-ostoksilla Saksassa tai muussa Keski-Euroopan maassa. Risteilytarjoukset ja halvat risteilyt löydät parhaiten tarkastamalla tarjoukset osastosta ajankohtaiset tarjoukset.

Saksaan liikennöivät seuraavat varustamot:

Helsinki – Rostock

Helsinki – Travemünde

Risteilytarjoukset Saksaan (Rostock ja Travemünde) löydät klikkaamalla ’tarjoukset’ linkkiä varustamon kohdalla.

Laivalla Saksaan

Rostock on maalauksellinen hansakaupunki, josta pääsee halutessa helposti jatkamaan matkaa muualle Saksaan tai yleisesti Keski-Eurooppaan. Myös ihan Rostockin alueella on mukava viettää aikaa ostoksia tehden tai suositun Warnemünden kaupunginosan merenrantamaisemia katsellen. Koko perheenkin voimin voi pitää hauskaa esimerkiksi eläintarhassa.

Matkavaihtoehdot Saksaan lähtiessä

Berliinin TV-torni (kuva: RudolfSimon CC-BY-SA)

Berliinin TV-torni (kuva: RudolfSimon CC-BY-SA)

Finnlines liikennöi Helsingistä Saksaan. Yhtiön laivat Finnlady, Finnmaid, Finnstar, Europalink ja Nordlink seilaavat Helsingin ja Rostockin väliä useamman kerran viikossa. Alukset tekevät välipysähdyksen Puolan Gdyniassa eli jos lähtö on ollut edellisenä iltana, niin seuraavana iltapäivänä ollaan Gdynian satamassa. Sieltä matka jatkuu myöhemmin, jolloin perille Rostockiin päästään sitä seuraavana aamuna. Kokonaisuudessaan matka siis kestää noin 34 tuntia.

Saksa ja Keski-Eurooppa automatkakohteena

Saksassa autolla liikkuminen on vaivatonta, kiitos hyvien tieverkkojen. Moottoriteillä vain joutuu varomaan ruuhkia, mutta niistä varoitetaan esimerkiksi radiossa, jota kannattaa kuunnella. Matkan aikana voi pysähtyä yöksi esimerkiksi edullisiin itsepalveluhotelleihin, joita löytyy eri puolilta Saksaa ja yleensäkin eri puolilta Eurooppaa. Yleisestikin hintataso on edullisempi kuin Suomessa, joten paikallisissa ravintoloissakin kannattaa käydä illan päätteeksi. Etelä-Saksaan päin mennessä on helppo poiketa vaikkapa Itävaltaan tai Sveitsiin. Myös Luxembourgiin tai Ranskaan pääsee Saksasta kätevästi. Saksan rajojen sisäpuolella taas kauniita maisemia löytyy esimerkiksi Rein- ja Mosel-jokien laaksoista.

Saksa sopii kaikille

Saksasta löytyy monin paikoin paljon nähtävää ja liikkuminen onkin autolla erittäin kätevää. Kulttuurinnälkäiset löytävät Saksan kaupungeista paljon erilaista taidetta ja historiaa, aktiivilomalle haluava löytää joka puolilta erilaista viihdyttävää tekemistä ja kaupunkilomailija puolestaan on onnellinen sieltä ja täältä löytyvistä loistavista ostosmahdollisuuksista. Pohjois-Saksa tarjoaa myös hiekkarantoja, vuoristomaisemia ja idyllisiä viiniseutuja, joihin kiireettömämmän lomailijan kannattaa lähteä tutustumaan.

Kulttuurin kehto Berliini

Berliini on suosittu matkakohde ja ihan syystä. Saksan pääkaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin. Kaupunki tarjoaa runsaasti kulttuuria erilaisten museoiden, gallerioiden, teatteri- ja oopperatalojen muodossa. Berliini onkin Saksan kulttuurinen ja historiallinen kehto.

Jaetun kaupungin historia näkyy ja kuuluu edelleen ja siitä kiinnostuneet voivat vierailla mm. DDR-museossa, joka esittelee itäsaksalaista arkipäivää ja kertoo kiinnostavimmat seikat itäisen Saksan historiasta. Muita historian kannalta merkittäviä rakennuksia ovat Karl-Marx-Alleen ja Checkpoint Charlie.

DDR-museo

DDR-museo

Eastside Gallery on vaikuttava näky, sillä se on ainut edelleen paikallaan oleva hieman pidempi osa Berliinin muuria. Muuri on nykyään kokonaan taiteilijoiden koristama ja sitä tarkastellessaan voi hyvin nähdä, millaisia ajatuksia Saksan värikäs historia herättää.

Berliinin kenties tunnetuin rakennus on TV-torni Alexanderplatzilla. Torni tarjoaa uskomattoman hienon näköalan koko kaupunkiin. Saksan valtiopäivätalon Reichstagin katto puolestaan houkuttelee joka vuosi turisteja kiipeilemään katolleen, jota koristaa valtava lasikupoli.

Ostoksista haaveilevien kannattaa ehdottomasti vierailla Kurfürstendamm- kadulla, jonka varrella on lukuisia kauppoja ja putiikkeja ja ostosmahdollisuudet ovat näin rajattomat. Myös KaDeWe, Euroopan suurin tavaratalo, on ostajan paratiisi ja suosittu varsinkin nuorten keskuudessa.

East Side Gallery (kuva: Marcin Szala CC-BY-SA)

East Side Gallery (kuva: Marcin Szala CC-BY-SA)

Olutkaupunki Munchen

Munchen on suosittu saksalainen kaupunki varsinkin Oktoberfestin aikaan. Tunnettu olutfestivaali vetääkin vuosittain puoleensa hyvin paljon turisteja ja myös saksalaisia kävijöitä. Festivaalin ainutlaatuinen tunnelma on koettava, vaikka ei olisi suuri oluen ystävä.

Munchenistä löytyy muutakin kuin Oktoberfest, nimittäin loputtomasti kulttuuria ja nähtävyyksiä. Museoista suosituimpia ovat Alte Pinakothek ja Neue Pinakothek, jotka molemmat esittelevät mielenkiintoista taidehistoriaa. Näköaloja kaipaavien kannattaa piipahtaa Frauenkirchenissä, joka on lähes sata metriä korkea.

Myös Munchenin ulkopuolella on nähtävää. Prinsessa Ruususen linnan esikuvana toiminut Neuschwanstein on hyvin kaunis näky. Kaupungin ulkopuolelta löytyy myös Dadaun keskitysleiri, joka on näkemisen arvoinen kohde historiasta kiinnostuneille matkailijoille.

Neuschwanstein Castle (kuva: Softeis CC-BY-SA)

Neuschwanstein Castle (kuva: Softeis CC-BY-SA)

Munchen tarjoaa Berliinin tavoin lukuisia ostoskeskuksia ja ostoskatuja, joiden parissa kuluu helposti useampiakin tunteja. Munchenissa on myös vilkas yöelämä ja kaupungin klubit ovat viihtyisiä ja varsinkin nuorempien makuun.