Pärnu

Pärnu on Viron kesäkaupunki, jossa pääsee nauttimaan virkistävästä kylpylälomasta ja kauniin kaupungin tunnelmasta. Kylpylälomalle on helppo lähteä järjestettyjen pakettimatkojen kautta. Pakettimatkoja tarjoavat monet matkatoimistot, jolloin matkaan kuuluu risteily ja bussimatka. Toisena vaihtoehtona järestetään automatkoja, jolloin bussikyydin sijaan Pärnuun mennään omalla autolla. Matkoja on tarjolla eri pituisina, yleensä 1-8 päivää. Risteilytarjoukset Pärnuun kannattaa hyödyntää, kun varaat kylpylä- tai kaupunkilomamatkat Pärnuun.

Pärnuun liikennöivät seuraavat varustamot:

Helsinki – Pärnu matkat (lautat menevät Tallinnaan)

Risteilytarjoukset Pärnuun (Tallinaan ja autolla tai bussilla Pärnuun) voit tarkistaa klikkaamalla varustamon kohdalla linkkiä ’tarjoukset’.

Pärnu hotellit

Suosittu kesäkaupunki Pärnu vetää puoleensa ihmisiä, joten hotelli Pärnuun kannattaa varata ajoissa. Pärnu tarjoaa erilaisia hotelleja hyvällä sijainnilla ja erityisen suosittuja ovat Pärnu kylpylähotellit. Hotellissa asuminen on Pärnussa poikkeuksetta edullista. Varaa halpa hotelli Pärnuun saman tien.

Katso kaikki Pärnun hotellit tästä

Katso Pärnu hotellit Top 5 -lista

Laivalla helposti Pärnuun

Pärnun pääkatu

Pärnun pääkatu

Useat matkanjärjestäjät tarjoavat helppoja ja edullisia pakettimatkoja Helsingistä Pärnuun. Näihin matkoihin kuuluu laivamatkat Tallinnaan ja bussikuljetus Tallinnasta Pärnuun, sekä majoitus. Monet matkanjärjestäjät sisällyttävät matkaan myös kuljetuksen omalta paikkakunnalta Helsinkiin. Monet matkatoimistot tarjoavat myös automatkoja, jolloin on mahdollista lähteä laivalla Pärnuun omalla autolla.

Matkanjärestäjät tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja valmiista kylpylälomista tavallisiin kaupunkimatkoihin. Matkojen kestot vaihtelevat matkapaketin mukaan. Varattavissa on lyhyitä 1-2 päivän matkoja ja pidempiä viikon mittaisiakin matkoja. Eri matkatoimistojen vaihtoehtoihin kannattaa tutustua ja valita itselle sopivin.

Kylpylälomat

Pärnu on suosittu kylpyläkaupunki ja sen vuoksi sinne järjestetään jatkuvasti paljon valmiita kylpylälomia. Näihin valmiisiin matkapaketteihin kuuluu kuljetus, majoitus ja kylpylähoidot, sekä usein kaksi ateriaa (aamiainen ja illallinen).

Kylpyläloma on helppo ja edullinen vaihtoehto päästä kätevästi Pärnuun, viettää muutama päivä nauttien ja rentoutuen kylpylässä ja tutustuen kaupunkiin, joka etenkin kesällä tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa.

Kylpylälomien hinnat määräytyvät valitun kylpylän mukaan. Pärnussa on lukuisia kylpylähotelleja, jotka tekevät yhteistyötä matkanjärjestäjien kanssa. Valittavien kylpylähotellien tähdet vaihtelevat kahdesta neljään tähteen ja hinta riippuu paikan tasosta. Kaikkiin matkoihin sisältyy samat edut kuljetuksista ja majoituksista hoitoihin.

Rantaloma Pärnussa

Viron eteläinen unelmakaupunki Pärnu tarjoaa matkailijoille muutakin kuin vain kylpylöitä, vaikka niitä kaupungista löytyykin paljon. Pärnu on vilkas ja eloisa kaupunki, jossa riittää nähtävää ja tehtävää useaksi päiväksi. Pärnu on hyvä matkakohde ympäri vuoden, mutta etenkin kesäaikaan se on upeimmillaan.

Pärnun rantanäkymää

Pärnun rantanäkymää

Kylpylälomailun lisäksi Pärnu tarjoaa oivat mahdollisuudet ranta- ja kaupunkiloman yhdistämiseen. Kaupungissa on pitkiä hiekkarantoja ja upeita rantabulevardeja, joissa voi nauttia auringosta ja syödä hyvin, sekä käydä uimassa Itämeressä. Rannalla voi myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten pelata pelejä, osallistua kanoottiretkelle tai ratsastaa.

Shoppailijan Pärnu

Pärnun keskusta tarjoaa matkailijalle erinomaiset ostosmahdollisuudet. Shoppailu on helppoa, koska Pärnun ostokset voi tehdä suhteellisen pienellä alueella. Kaupungin pääkatu Rüütli tarjoaa lukusia kauppoja ja liikkeitä ja ennen kaikkea erilaisia kojuja, jotka myyvät käsitöitä ja matkamuistoja. Pääkadun eri sivukaduilta löytyy lisää kauppoja ostajalle.

Port Artur 2- ostoskeskus, joka sijaitsee aivan Pärnun linja-autoaseman vieressä, on myös oiva shoppailijan valinta. Se vetää puoleensa erityisesti nuorisoa, koska kaikki löytyy keskitetysti yhdestä paikasta. Ostoskeskuksen vieressä sijaitseva kauppahalli on kokemisen arvoinen ja sieltä saattaa tehdä eksoottisempiakin ruokalöytöjä.

Merkittävät rakennukset ja kulttuuritarjonta

Pärnun kaupungintalo: (kuva: -jkb- CC-BY-SA)

Pärnun kaupungintalo: (kuva: -jkb- CC-BY-SA)

Pärnu tarjoaa myös kiinnostavia nähtävyyksiä, jotka kaikkien Pärnuun matkaavien kannattaa käydä katsomassa. Pärnun nähtävyydet on helppo löytää, koska ne sijaitsevat keskustan ja rannan alueella. Rüütlin varrella sijaitsee mm. Pärnun kaupungintalo ja yhdellä sen sivukaduista Punainen Torni, kaupungin vanhin rakennelma suoraan 1400-luvulta. Myös Raatihuone on vaikuttava näky.

Pärnun nykytaiteen museo on kulttuurin ystäviä varmasti kiinnostava rakennus. Sen tiloissa järjestetään jokavuotiset elokuvafestivaalit.

Pärnun kaupungissa on lukuisia kauniita ja kiinnostavia kirkkoja, joihin törmää väkisinkin kaupungin kaduilla kävellessään. Varsinkin Ortodoksinen Katariinan kirkko ja toinen ortodoksikirkko, Pärnun Kristuksen kirkastumisen kirkko ovat upeita niin sisältä kuin ulkoa. Kolmas merkittävä kirkko on Elisabetin kirkko, joka edustaa 1700-luvun barokkityyliä.

Pärnun ravintolat

Pärnussa on helppo löytää hyvä ravintola, sillä ravintolat ovat keskittyneet kahdelle alueelle: keskustaan ja rannalle. Pärnun ravintolat pitävät sisällään niin virolaisia perinneherkkuja kuin erilaisia kansainvälisiä makuja maailmaltakin. Monipuolisesta tarjonnasta löytyy mm. aasialaista, italialaista, meksikolaista ja venäläistä ruokaa.