Pärnun ostokset

Pärnun kylpyläkaupungissa rentouttavan loman yhteydessä shoppaileminen on helppoa. Kaikki Pärnun parhaat ostosapajat ovat nimittäin keskittyneet melko pienelle alueelle aivan ydinkeskustaan. Pärnusta kannattaa ostaa samanlaisia tuotteita kuin Tallinnasta eli paikallisia käsitöitä, taidetta, vaatteita ja asusteita, sekä edullisia elintarvikkeita. Hintataso on suomalaiselle matkailijalle varsin miellyttävä.

Ostosmahdollisuudet ydinkeskustassa

(kuva: -jkb- CC-BY-SA)

(kuva: -jkb- CC-BY-SA)

Paras ostoskatu Pärnussa on keskustan pääkatu eli Rüütli. Sen varrelta löytyy erilaisia vaatekauppoja ja muita erikoisliikkeitä, joissa shoppailunhimoiset voivat tyydyttää halunsa. Rüütlin sivukaduilta löytyy myös pieni valikoima kauppoja, joten nekin kannattaa käydä läpi. Rüütli on parhaimmillaan kesällä, jolloin se on täynnä erilaisia kojuja, joista löytää mm. käsitöitä ja erilaisia perinteisiä virolaisia matkamuistoja kotiinviemisiksi.

Rüütlin lisäksi kannattaa vilkaista linja-autoaseman lähettyvillä sijaitsevat kauppahalli ja Port Artur 2 -ostoskeskus. Kauppahallista saa edullisesti laadukkaita virolaisia elintarvikkeita, joita monet vievät mielellään tuomisiksi kotiin. Ostoskeskuksesta taas löytyy mukava valikoima erilaisia kauppoja ja erikoisliikkeitä, joissa voi tehdä tärkeimmät ostokset. Port Artur -ostoskeskus sijaitsee myös ydinkeskustassa, jos linja-autoaseman suunnalle ei ehdi mennä. Port Artur miellyttää valikoimallaan erityisesti nuorisoa.

Ostoskeskukset keskustassa ja sen ulkopuolella

(kuva: Ave Maria Mõistlik CC-BY-SA)

(kuva: Ave Maria Mõistlik CC-BY-SA)

Keskustassa niin ikään sijaitseva Pärnu Keskus on paras paikka niille, jotka etsivät tyylikästä ja hienostuneempaa päällepantavaa. Keskuksen tarjontaan kuuluu hintatasoltaan korkeampia ja laadukkaita liikkeitä ja pienempiä putiikkeja. Tämä on Pärnun keskustan trendikäs ostopaikka.

Jos on mahdollista lähteä ostoksille kaupungin ulkopuolelle esimerkiksi autolla, kannattaa käydä katsomassa myös lähiseutujen ostoskeskukset Hyper Rimi ja Maxima, joista löytyy perushyvä valikoima ostosten tekoon. Läntisen Viron suurin ostoskeskus Kaubamajakas puolestaan sijaitsee aavistuksen kauempana, mutta on erinomainen valinta, jos aikaa riittää. Kesällä se on auki erityisen pitkään. Liikevaikoimasta löytyy mm. vaatteita, kosmetiikkaa, elektroniikkaa ja kirjoja.