Tukholma

Tukholman risteily on miellyttävä tapa karata hetkeksi arjesta, lähteä hyvällä porukalla viihtymään, syömään ja juomaan hyvin. Risteily Tukholmaan on myös elämys lapsille. Tyypillinen risteily on joko pelkkä risteily, jolloin laivasta ei poistuta Tukholmassa, tai päivä Tukholmassa-risteily. Päivä Tukholmassa-risteily saapuu Tukholmaan aamulla ja risteilijät voivat viettää joitain tunteja, yleensä noin kuusi tuntia, Tukholmassa ennen paluumatkaa. Pidemmälle matkalle on tarjolla valmiita hotellipaketteja, mutta ei hotellin varaaminen Tukholmasta omatoimisesti ole sekään vaikeaa. Risteilytarjoukset Tukholmaan kannattaa huomioida, kun haussa on halvat risteilyt Tukholmaan.

Tukholmaan liikennöivät seuraavat varustamot:

Helsinki – Tukholma

Turku – ( Maarianhamina ) – Tukholma

Kaikki risteilytarjoukset Tukholmaan löydät klikkaamalla varustamon kohdalta löytyvää linkkiä ’tarjoukset’.

Tukholman hotellit

Hotelli Tukholmaan kannattaa varata ajoissa. Varsinkin kesäsesongin aikaan halpa hotelli Tukholmaan voi jäädä saamatta, jos jättää hotellin varaamisen viime tinkaan. Hotelleja löytyy monipuolisesti ympäri Tukholmaa. Suosituimpia majoituspaikkoja Tukholmassa ovat varsinkin Norrmalm ja Gamla Stan.

Katso kaikki Tukholman hotellit tästä ja varaa omasi

Katso Tukholman hotellit Top 10 -lista

Laivalla Tukholmaan

Naturhistoriska Museet (kuva: Gumisza CC-BY-SA)

Naturhistoriska Museet (kuva: Gumisza CC-BY-SA)

Tukholmaan pääsee sujuvasti laivalla ja matkavaihtoehtoja on runsaasti. Lyhyemmän päiväristeilyn aikana maissaoloaikaa jää normaalisti noin kuudesta seitsemään tuntia, jossa ehtii kiertää sekä Malmön muodikkaissa putiikeissa että vanhankaupungin sokkeloisilla kaduilla. Suloisia kuppiloita sekä matkamuistomyymälöitä löytyy lähes joka kulmasta, ja kävellen on helppo kiertää paikasta toiseen. Laivalta keskustaan on helpointa päästä bussilla, joita kulkee paljon suoraan keskustan isoon bussiterminaaliin. Bussiterminaalista löytyy tarvittaessa turisti-info niille, jotka eivät ole täysin varmoja, minne kannattaisi ensimmäiseksi suunnistaa.

Terminaalit mennessä ja tullessa

Helsingissä Viking Linen Tukholman risteilyt lähtevät Katajanokan terminaalista kun taas Tallink Siljan laivat lähtevät Olympiaterminaalista. Molemmat laivayhtiöt tarjoavat myös yhteyden Turusta Tukholmaan. Tällöin Tukholmaan mennessä laiva jättää matkustajat päiväksi kaupungille ja illalla toinen laiva tulee hakemaan risteilijöitä paluumatkalle. Tukholman päässä Tallinkin laivat jäävät Värtanin satamaan ja Viking Linen laivat Stadsgårdenin satamaan. Molempien läheltä löytyy metroasema, jos ei halua ottaa bussia tai kävellä.

Minilomalla naapurimaassa

Perinteisen Päivä Tukholmassa –risteilyn aikana vietetään kaksi yötä laivalla sekä yksi päivä maissa. Tallink Siljan risteilyissä maissaoloaika on peräti seitsemän ja puoli tuntia kun taas Viking Linella aikaa maissaoloon on hieman vähemmän. Turusta lähtiessä Tallink Siljan matkustajilla on myös valittavissa 23 tunnin risteily, jolloin matkalle lähdetään joko illalla, jolloin paluu on seuraavan päivän iltana, tai aamulla, jolloin paluu on seuraavan päivän aamuna. Näin lyhyiden risteilyjen aikana ei ole kuitenkaan maihinnousua.

Rentoutumaan Gamla Staniin

Tukholma tarjoaa matkailijalle paljon tehtävää ja nähtävää. Tukholman nähtävyydet pitävät sisällään niin historiallisia maamerkkejä, museoita kuin kaikkea kivaa tekemistäkin koko perheelle. Suosittu kohde on Tukholman historiallisesti merkittävimpiä alueita oleva Gamla Stan, jonka kaduilla kävellessä kuluu helposti useampikin tunti. Gamla Stan tarjoaa paljon viehättäviä putiikkeja ja viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Gamla Stan on hyvä vaihtoehto kaupunkivilskeen keskeltä hetkeksi pois kaipaavalle ja sieltä saa ostettua ehdottomasti parhaimmat matkamuistot.

Gamla Stan (kuva: Godewind CC-BY-SA)

Gamla Stan (kuva: Godewind CC-BY-SA)

Tukholman lukuisat museot

Tukholma on kulttuuria täynnä, mikä upeiden rakennusten lisäksi näkyy tarjolla olevissa museoissa, gallerioissa ja muissa kulttuurikohteissa. Ehdottomasti erikoisin tarjolla olevista vaihtoehdoista on ABBA The Museum, joka ei tosiaan ole aivan perinteinen museo. Nimensä mukaisesti museo on luotu ABBA-hengessä ja tunnelma ja viihtyminen on taattu.

Hieman perinteisempää kulttuuria kaipaaville Vasa-museo on ehdoton vierailukohde. Museo on rakennettu 1600-luvulla uponneen sotalaivan muistoa kunnioittaen ja laivan osia onkin siellä esillä. Vasa-museossa voi nähdä yhdeksän eri näyttelyä ja tutustua perinpohjaisesti laivan historiaan.

Vasa-laiva Vasa-museossa (kuva: Nordelch CC-BY-SA)

Vasa-laiva Vasa-museossa (kuva: Nordelch CC-BY-SA)

Muita tärkeitä museoita Tukholmassa ovat Naturhistoriska Museet ja Historiska museet. Luonnontieteellisessä museossa pääsee tutustumaan erilaisiin kasviin, eläimiin, kiviin ja fossiileihin ja siellä sijaitsee myös upea planetaario, Cosmonova. Historiallinen museo puolestaan esittelee Ruotsin historiaa viikinkiajoilta nykypäivään saakka ja siellä on nähtävillä mm. Ruotsin huomattavin kulta- ja hopeakokoelma.

Gröna Lund ja SkyView koko perheelle

Gröna Lund

Gröna Lund

Varsinkin lapsiperheille ehdoton vierailukohde on Gröna Lundin tivoli, joka sijaitsee Vasa-museon tavoin Djurgårdenissa. Tivoli tarjoaa yli 30 huvipuistolaitetta, pelejä, konsertteja ja paljon muuta viihdettä niin lapsille kuin aikuisillekin.

SkyView puolestaan on oiva mahdollisuus nähdä Tukholma yläilmoissa. Laitteen kaksi lasigondolia kulkevat pitkin Ericcson Globen kylkeä yli 130 metrin korkeudessa. Näkymät koko Tukholman yli ovat ikimuistoiset.

Ostosmahdollisuudet Tukholmassa

Tukholman ostokset voi suorittaa helposti kaupungin keskustassa ja erilaisia ostosmahdollisuuksia on paljon. Kaupungin pääostoskatuna tunnettu Drottninggatan tarjoaa niin uutuusliikkeitä kuin paljon Tukholma- ja Ruotsiaiheisia matkamuistojakin ja kadun päässä pääsee kätevästi jatkamaan Gamla Staniin.

Sergelin torilla sijaitseva Åhlensin tavaratalo on erinomainen ostospaikka, josta löytää helposti kaiken tarvittavan. Varsinkin nuoriso suosii Åhlensia sen suuren liikevalikoiman vuoksi. Sergelin torin aukio on jo itsessään täynnä hyviä vaatekauppoja ja muita putiikkeja, joten tarjonta ei ainakaan lopu kesken.

Muita ostosmahdollisuuksia löytyy mm. trendikkäistä Östermalmista ja Södermalmista, joista ensimmäisestä löytyy tarjontaa varsinkin varakkaampaan makuun ja jälkimmäinen on turistien suosiossa. Myös Kungsholmen ja Vasastaden kannattaa katsastaa, jos kaipaa jotain erilaista. Vasastaden tarjoaa mm. upeaa ja arvokasta antiikkia.

Tukholman ravintolat

Tukholman ravintolat ovat monipuolinen yhdistelmä ruotsalaista kotiruokaa ja erilaisia etnisiä keittiöitä. Tyypilliset tukholmalaiset ravintolat voivat olla fuusiokeittiöitä, joissa tarjoillaan esim. ruotsalaista perinneruokaa ja jotain italialaista tai ranskalaista.

Tukholmasta löytyy hyviä ravintoloita jokaisesta kaupunginosasta, eikä tietyn ruokalajin takia tarvitse mennä yhdelle tietylle alueelle. Hyvä paikka turistille aloittaa sopivan ravintolan etsiminen on edullinen ja helppo Norrmalm. Tasokkaampia vaihtoehtoja etsivä voi ottaa suunnaksi esimerkiksi Östermalmin.