Tallinna

Tallinnan matkat

Tallinnan risteily on mukava tapa piristää arkea. Laivamatka eteläiseen naapuriimme Viroon on kaiken lisäksi nopea. Nopeimmat alukset taittavat matkan Tallinnaan 1,5-2 tunnissa (Tallink Silja, Viking Express, Linda Line) ja hitaammilla laivoilla matkaan kuluu noin 3 – 3,5 h. Tallinnaan järjestetään sekä miniristeilyjä (matkustajat eivät käy maissa ollenkaan) että päiväristeilyjä (matkustajat viettävät joitain tunteja maissa ja palaavat samalla tai eri laivalla). Pidempikestoiseen Tallinnan matkaan hotellipaketteja ja autopaketteja on hyvin tarjolla. Risteilytarjoukset Tallinnaan kannattaa hyödyntää, kun varaat risteilyt Tallinnaan.

Tallinnaan liikennöivät seuraavat varustamot:

Helsinki – Tallinna risteilyt / matkat

Risteilytarjoukset Tallinnaan voit tarkistaa klikkaamalla varustamon kohdalla linkkiä ’tarjoukset’.

Tallinna hotellit

Tallinnan hotellit on syytä varata ajoissa. Varsinkinkin kesäkaudella halpa hotelli Tallinnassa voi jäädä haaveeksi, jos ei ole varannut hotellia riittävän ajoissa. Varsinkin Satama, Tallinnan Vanhakaupunki sekä kylpylät ovat varsinkin suosittuja maijoituspaikkoja Tallinnassa.

Katso kaikki Tallinnan hotellit tästä ja varaa

Katso Tallinnan hotellit Top 10 -listaus

Laivalla Tallinnaan

Vanhakaupunki

Vanhakaupunki

Tallinnaan on mukava piipahtaa joko lyhyelle päiväristeilylle tai vaikkapa pidemmäksikin aikaa. Pelkän päiväristeilyn aikanakin ehtii hyvin käydä Tallinnan vanhassakaupungissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon, tai vaikkapa Toompean mäellä. Molemmat kohteet ovat lähellä laivayhteksiä ja helposti käveltävissä läpi. Jos ostokset houkuttelevat, Tallinnasta löytyy esimerkiksi ostoskeskus Rocca al Mare ja hieman lähempänä keskustaa sijaitseva Kristiine Keskus. Liikkumaan kaupungissa pääsee helposti busseilla tai raitiovaunuilla, joihin voi ostaa lipun kioskista tai suoraan kuljettajalta. Pidempiin reissuihin monet laivayhtiöt tarjoavat edullisia pakettimatkoja, jotka sisältävät myös hotellin. Tallinnan matkat kannattaa varata etukäteen. Matkan voi varata varustamojen verkkosivuilta. Tarjolla on hyvin hotellimatkoja Tallinnaan, kylpylälomia (myös Pärnu), teatterimatkoja sekä paljon muuta. Matkojen pituus vaihtelee päiväristeilystä aina useamman hotelliyöpymisen matkaan.

Terminaalit mennessä ja tullessa

Linda Linen katamaraanit lähtevät Helsingissä Eteläsatamasta ja Tallinnassa Linnahallin terminaalista. Silja Linen laivat taas lähtevät Olympiaterminaalista ja Viking Linen Katajanokalta. Tallinnan puolella kaikki muut laivat paitsi Linda Line käyttävät samaa matkustajasatamaa, joskin eri terminaaleja. Kyseisestä satamasta on vain vartin kävely keskustaan, joten jollei halua ottaa taksia, niin keskustaan on helppo suunnistaa jalkapatikalla.

Tallinnan matkalle edullisesti, nopeasti ja nauttien

Linda Linen katamaaraanit Karolin ja Merilin matkaavat Tallinnaan puolessatoista tunnissa ja ovat näin ollen nopein laivayhteys Tallinnaan. Myös Tallink Shuttlella pääsee perille jo kahdessa tunnissa. Isommilla risteilijöillä kuten Viking Linen Viking XPRSillä sekä Eckerö Linen M/S Nordlandialla taas matka kestää kahdesta ja puolesta tunnista kolmeen tuntiin. Esimerkiksi Viking Linen ja Eckerö Linen perinteiset päiväristeilyt tarjoavat risteilijälle noin kolme tuntia maissaoloaikaa, jolloin voi käydä ostoksilla ja tutustumassa kaupunkiin. Vaihtoehtoisesti voi myös mennä miniristeilylle, jonka aikana ei käydä maissa, vaan vietetään yö laivalla.

Tallinnasta matkaa voi jatkaa kätevästi omalla autolla tai linja-autolla etelämmäksi Viroon, esimerkiksi kylpyläkaupunki Pärnu on todella suosittu. Jos haluaa jatkaa pidemmälle, tarjolla on esimerkiksi Riika ja aivan sen lähettyvillä merenrantakaupunki Jūrmala.

Vanhaankaupunkiin ostoksille tai kylpylälomalle Kalev Spa-kylpylään

Vanhakaupunki

Vanhakaupunki

Tallinnassa riittää paljon tekemistä, viivyit sitten muutaman tunnin tai useamman päivän. Kaupunki tarjoaa shoppailumahdollisuuksia, historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja paljon hauskaa tekemistä koko perheelle.

Tallinna on yksi parhaiten säilyneimmistä historiallisista kaupungeista ja Vanhankaupungin upeat rakennukset, lähes kokonaan pystyssä olevat muurit ja ainutlaatuinen tunnelma ovatkin monen matkailijan suosikkivierailukohde. Vanhankaupungin mukulakivikatujen varsilla on viehättäviä putiikkeja, kahviloita ja gallerioita, joissa riittää näkemistä, tekemistä ja ostettavaa.

Tallinnan kylpylät tarjoavat monipuolisia ja rentouttavia hoitoja. Kylpylälomalaisille ehdoton paikka on Kalev Spa, joka sijaitsee Vanhassakaupungissa kauniin Kanutin puiston läheisyydessä. Kalev Span vesipuistossa, kauneuskeskuksessa ja kylpylässä viettää mielellään kiireettömän päivän rentoutumisen merkeissä.

Museoita ja muita nähtävyyksiä

Tallinnan nähtävyydet tarjoavat ihmeteltävää ja tekemistä vaikka useaksi päiväksi. Museoiden ystäville Tallinnassa on lukuisia vaihtoehtoja. Satamasta 2 kilometrin päässä sijaitsevassa Lentosatamassa vanhat lentokonehallit on kunnostettu merimuseoksi. Sisältää löytyy mm. Lembit-sukellusvene ja ulkoilualueelta Suur Toll -jäänmurtaja ja Viron Merivoimien vanhoja aluksia.

Tallinnan merimuseo (kuva: Metsavend CC-BY-SA)

Tallinnan merimuseo (kuva: Metsavend CC-BY-SA)

Rocca Al Mare puolestaan on Viron ulkoilmamuseo. Museo on metsäpuisto, joka esittelee eri aikakausilta peräisin olevia maalaistaloja pihoineen ja tuulimyllyineen. Museokäynnin yhteydessä voi maistella virolaisia perinneruokia ja käydä vaikka hevosajelulla.

Muita Viron tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. TV-torni, joka on 175 metriä korkea ja tarjoaa mahtavat näköalat, sekä Viron Kasvitieteellinen puutarha, joka esittelee eksoottisia kasveja ja erilaisia kokoelmia. Viron taidemuseo Kumu on myös muutama vuosi takaperin uudistettu ja onkin taiteen ystäville oiva vierailukohde. Esillä on sekä virolaista että kansainvälistä taidetta niin klassisen kuin nykytaiteenkin ystäville.

Tallinan ostosparatiisit

Kumu taidemuseo (kuva: Dr. Avishai Teicher CC-BY-SA)

Kumu taidemuseo (kuva: Dr. Avishai Teicher CC-BY-SA)

Tallinnan ostokset voi tehdä useassa eri paikassa. Suuri kauppakeskus Rocca Al Mare, joka sijaitsee ulkoilmamuseon välittömässä läheisyydessä, tarjoaa sellaisiakin vaateliikkeitä, joita ei Suomesta vielä löydy.

Suosittu Viru keskus sijaitsee aivan Tallinnan keskustassa ja sisältää monipuolisen valikoiman liikkeitä, sekä Kaubamaja-tavaratalon, jossa on hyvä ja edullinen valikoima kaikenlaista.

Solaris Keskus, joka sijaitsee 5-10 minuutin päässä Viru keskuksesta, on suosittu ostospaikka etenkin nuorison keskuudessa ja ostoskeskuksen liikeet ja tapahtumat onkin pääasiassa suunniteltu nuoreen makuun.

Näiden lisäksi Tallinnasta löytyvät mm. Kristiine Keskus ja Nordic Centrum, jotka ovat kummatkin Virun ja Rocca Al Maren kaltaisia ostoskeskuksia. Vanhakaupunki sopii erinomaisesti matkamuistojen ja tuliaisten osteluun, sillä sen putiikeista löytää paljon käsintehtyä, pientä ja erikoista esinettä ja tavaraa.

Tallinnan ravintolat

Tallinnan ravintolat tarjoavat matkalaisille runsaasti valinnanvaraa. Paras ravintolatarjonta sijaitsee vanhassakaupungissa ja keskustassa Viru-keskuksen liepeillä. Tallinnassa pääsee maistamaan niin perinteisiä virolaisia ruokia kuin erilaisia makuja maailmaltakin. Olit sitten eurooppalaisen, aasialaisen tai vaikka afrikkalaisen keittiön ystävä, löytyy Tallinnasta varmasti sopiva ravintola.