Tallinnan ravintolat

Tallinnan ravintolatarjonta pitää sisällään lähes kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Löytyy perinteisemmän virolaisen keittiön antimia, sekä runsaasti erilaisia ulkomaisia makuja tarjoavia ravintoloita. Ravintoloista löytyvät myös parhaat viinit ja oluet. Tallinnan ravintolat sijaitsevat pääosin vanhassakaupungissa tai sen lähellä, joten ainoaksi tehtäväksi jää päättää, millainen ruoka maistuisi eniten.

Vanhankaupungin ravintolatarjonta

tallinnan-ravintolat-vanhakaupunki

Ensimmäinen kosketus Tallinnan ravintolatarjontaan on usein vanhankaupungin Viru-katu. Sen varrelta löytää niin kansainvälisiä, hintavampia ravintoloita kuin keskiaikaistyylisiä ruokapaikkojakin. Keskiaikaisia ruokaelämyksiä löytyy lisää Raatihuoneentorin ympäriltä. Näissä ravintoloissa ruokaillessa kannattaa kuitenkin varautua Viron mittapuulla melko korkeaan hintatasoon.

Raatihuoneentorilta lähtevien katujen varrella on eritasoisia ravintoloita, jotka tarjoavat mm. afrikkalaista, teksasilaista, brasilialaista ja kreikkalaista ruokaa. Joukosta löytyy myös perinteistä virolaista ruokaa ja suomalaisten suosimia tuttuja makuja. Pikk-kadulta löytyy mm. suomalaisten suosima Hell Hunt, josta saa syömistä ja juomista myöhään yöhön.

Ravintolat muualla Tallinnassa

Vanhankaupungin ravintolatarjonta on monipuolinen, mutta edullisempaa ruokaa etsivän kannattaa myös tutustua ravintoloihin muualla Tallinnassa. Suomalaisten suosiossa ovat olleet satamasta tuleva, Viru-aukiolle päätyvä Mere pst-katu, sekä Rotermannin kortteli ja Viru-keskuksen alue. Näiltä alueilta löytyy helposti kohtuuhintaista ja samalla maistuvaa ruokaa. Mere pst-kadulta löytyy mm. Mannerheim, yksi Tallinnan uusimmista gourmet-ravintoloista.

Viru-hotellissa majoittuvat voivat suunnata esimerkiksi Maneezi-kadulle ja Narvan maantielle, joiden kummankin varrelta löytyy erityisesti aasialaisia ravintoloita ja näin ollen itämaisia makuja. Kuuluisa Kahvila Narva, joka on pysynyt lähes samanlaisena alkuajoistaan lähtien, on esimerkiksi edullinen ja hyvä vaihtoehto. Muita ravintolakatuja Viru-keskuksen läheisyydessä ovat Estonia-puistokatu ja Kaubamaja-katu.

tallinnan-ravintolat-katu

kuva: Danrok CC-BY-SA

Tallinnan ravintolatarjonta keskittyy pääosin näille alueille, vaikka ravintoloita löytyy satunnaisesti sieltä täältä myös muualta päin Tallinnaa. Parhaat makuelämykset löytyvät turistiystävällisesti aivan Tallinnan keskustasta. Kalan ystävät voivat kuitenkin vaihtoehtoisesti ottaa suunnaksi Kalamajan, jonka ravintolatarjonta keskittyy sataman läheisyyteen. Tällä alueella vallitsee mukava merellinen tunnelma, vaikka ruokatarjonnasta löytyykin myös muuta kuin pelkkää kalaa.

Katso nämä Tallinnan ravintolat

Afrika Kitchen

Afrika Kitchen on ensimmäinen Virossa sijaitseva afrikkalaisia makuja tarjoava ravintola. Sen valikoimasta löytyy edullisia afrikkalaisia ruokia niin tulisten kuin miedompienkin ruokien ystäville. Ravintola sijaitsee Vanhassakaupungissa.

Alter Ego

Tämä ravintola sijaitsee Rotermannin korttelissa ja sijainnin ansiosta se on rauhallinen ja miellyttävä lounas- tai illallisravintola. Tarjolla on monipuolinen valikoima Välimeren alueen herkkuja ja laadukkaita viinejä.

Artemis Souvlaki

Kreikkalaisten ruokien ystävän kannattaa suunnata tähän Vanhassakaupungissa sijaitsevaan ravintolaan. Tavernatyyppisessä ravintolassa pääsee maistamaan Balkanin alueen perinteisiä makuja ja nauttimaan aidosta sikäläisestä tunnelmasta.

Balthasar

Balthasar on yksi Raatihuoneentorin keskiaikaisvaikutteisista ravintoloista. Ravintolasta saa erilaisia valkosipulipitoisia ruokia edulliseen hintaan.

Cafe Retro

Tallinnassa on paljon erityylisiä kahviloita, joista saa myös erinomaista ruokaa. Keskustassa sijaitseva Cafe Retro erottuu joukosta rock-tyylisen musiikin ja sisustuksen vuoksi. Ruokalistalla on yksinkertaisia ja maistuvia vaihtoehtoja.

Kuldtse Notsu Korts

Kultaisen Possun Kievari sijaitsee Vanhassakaupungissa ja on erittäin suosittu sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Ravintolassa tarjoillaan virolaisia perinneruokia ja etenkin joulun aikaan se on erinomainen valinta.

Old Estonia

Raatihuoneentorilla sijaitseva musiikki- ja viiniravintola tarjoilee aina laadukkaita viinejä, niiden kanssa sopivia juustoja, sekä hienompia herkkuja, kuten hanhenmaksaa ja kaviaaria.

Admiral

Ravintolalaiva Admiralissa syödessä pääsee nauttimaan aidosta merellisestä tunnelmasta, sekä upeista näkymistä suoraan merelle ja vanhaankaupunkiin. Satamassa sijaitseva Admiral tarjoaa erilaisia meren antimia, sekä suosittuja makuja eurooppalaisesta keittiöstä.

Gelsomino

Tallinnan lukuisista italialaisista ravintoloista voi käydä katsomassa esimerkiksi vanhassakaupungissa sijaitsevan Gelsominon, jonka menusta löytyvät kaikki italialaiset herkut: pizzat, pastat, calzonet, risotot, sekä liha- ja kalaruoat. Tämä ravintola sopii vaikka koko perheelle.

Gloria

Tämä on yksi Tallinnan vanhimmista ravintoloista ja se tarjoaa vierailijoille kunnon luksusta. Ranskalaisten ja venäläisten makujen lisäksi Glorian viinikellari on kenties Tallinnan kuuluisin.

Panimoraravintola Beer House

Tallinnasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja hyvien oluiden ystäville. Saksalainen Panimoravintola Beer House on Viron suurimpia panimoravintoloita ja sen valikoimasta löytyykin lukuisia eri oluita, sekä maistuvia ruokia niiden kaveriksi. Ravintola sijaitsee hyvällä paikalla vanhassakaupungissa.

Šeš-Beš

Aasialaisia makuja Tallinnassa pääsee maistamaan yllin kyllin. Yksi mielenkiintoisimmista on kaukaasialainen Šeš-Beš. Täällä pääsee maistamaan aitoja Azerbaidzanin keittiön erikoisuuksia. Ravintola sijaitsee aivan Tallinnan keskustassa.