Hotellit

Risteilylle lähdettäessä kohdekaupungissa yöpyminen kannattaa miettiä etukäteen. Helpoiten majoitus järjestyy varaamalla hotellit netistä. Kun varaat hotellit netistä, saat aina edullisen hotellihuoneen ja eri hotellien vertailu onnistuu helposti. Näet samalla kertaa hotellit yhdestä tähdestä viiteen tähteen ja useissa eri sijainneissa kaupungissa, jonne olet matkustamassa.

Varaa hotelli helposti netistä

Hotellit kannattaa varata netistä, koska näet samalla kaikki kohdekaupungin parhaat hotellit ja pystyt vertailemaan niitä, sekä muokkaamaan hakua siten, että löydät juuri itsellesi sopivimman hotellin lukuisten hotellien joukosta. Lisäksi varmistat itsellesi parhaan mahdollisen hinnan omana matkustusajankohtanasi.

Hotellin varaaminen netistä käy helposti. Aloita varaaminen syöttämällä sivustolle sen kaupungin nimi, jonne olet lähdössä risteilylle ja kaupunkilomalle, esimerkiksi Tallinna, Pietari, Tukholma tai Pärnu. Valitse tulo- ja lähtöpäivä tai jätä halutessasi ajankohtiin hieman pelivaraa, jos et vielä ole varma tarkoista risteilypäivistä. Kun olet syöttänyt tiedot, palvelu etsii puolestasi kaikki hakuasi vastaavat hotellit.

Löydä toiveitasi vastaavat hotellit satojen joukosta

Pitkä lista voi tuntua sekavalta, joten voit järjestää hotellit haluamallasi tavalla. Voit järjestää ne hinnan tai tähtien mukaan tai voit valita kaupungista jonkun kohteen, jonka lähellä haluat yöpyä, esimerkiksi jos etsit Tukholman hotellit ja ykköskohteesi on Gamla Stan. Jos hakuvaihtoehtoja tuntuu edelleen olevan liikaa ja haluat karsia hotellivalikoiman vieläkin pienemmäksi, voit täsmentää hakua ja antaa lisää hakuehtoja.

Voit valita, millaisia ominaisuuksia hotellihuoneilla pitää olla, esim. ilmainen Wi-Fi tai voit rajata pois esim. kaikki hostellit. Jos haluat erityisesti lemmikkiystävällisen hotellin tai hotellin, jossa on kuntokeskus, voit rajata valikoimaa näillä valinnoilla.
Jos kohteesi on Pärnu ja olet menossa kylpylälomalle, voit tarkentaa hakua etsimällä Pärnun hotellit ja rajata haun vain kylpylähotelleihin.

Tukholmassa eri kaupunginosissa on eri tasoisia ja eri tyyppisiä hotelleja. Jos mielessäsi on jokin tietty kaupunginosa, jonne ehdottomasti haluat majoittua, esim. Norrmalm, voit rajata hakusi siihen. Tämä valinta helpottaa hotellin etsimistä varsinkin juuri Tukholman kaltaisissa kaupungeissa, joissa eri hotelleja on paljon ympäri kaupunkia.

Näin hyödynnät hotellitarjoukset ja löydät edullisen hotellin

Hotellin hintaan vaikuttaa paljon hotellin varausajankohta. Jos haluat löytää edulliset hotellitarjoukset, lähde risteilylle pahimpien sesonkiaikojen ulkopuolella, niin voit saada hotellihuoneen huomattavasti halvemmalla. Tosin esimerkiksi Pärnu on ehdottomasti kesäkaupunki, joten sinne ei välttämättä halua lähteä keskellä talvea vain säästääkseen hotellin hinnassa. Pietari, Tukholma ja Tallinna puolestaan tarjoavat runsaasti tekemistä ympäri vuoden, joten sesonkeihin kannattaa kiinnittää huomiota halpaa hotellia etsiessä.

Jos olet lähdössä risteilylle jonkun tietyn järjestettävän tapahtuman vuoksi, ole ajoissa liikkeellä. Usein isot tapahtumat johtavat siihen, että hotellit varataan loppuun nopeasti ja hitaimmat jäävät ilman tai joutuvat varaamaan huoneen kalliimmalla hinnalla. Jos matkustusajankohdalla ei puolestaan ole niin paljon väliä matkan tarkoituksen kannalta, suosi matkustamista arkipäivisin. Viikonloppuisin Tallinnan risteilyt esimerkiksi ovat suosittuja ajanviettotapoja, joten arkisin löydät edullisemmat Tallinnan hotellit.

Toisinaan edullinen hinta merkitsee sitä, että hotelli sijaitsee kauempana kohdekaupungin keskustasta. Tällöin kannattaa varmistaa, että hotellilta on hyvät kulkuyhteydet niihin kohteisiin, joissa haluaa vierailla. Tukholmassa hotelliin voi mennä vähän kauemmaskin, sillä kaupungin metroverkoston ansiosta liikkumaan pääsee kätevästi paikasta toiseen, eikä kaukaisempi sijainti harmita niin paljon. Pietarissa puolestaan kaikki tärkeimmät kohteet sijaitsevat aivan keskellä kaupunkia, joten Pietarin hotellit halutaan yleensä keskustan tuntumasta.