Pärnun ravintolat

Pärnussa ei nälkäisen tarvitse kauan kierrellä, sillä kaikki ravintolat ovat keskittyneet pääosin joko ydinkeskustaan tai lähelle rantaa. Pärnusta voi löytää niin perinteistä virolaista ruokaa kuin erilaisia fuusiokeittiöitäkin, joissa maut tulevat tyypillisesti esim. Venäjältä ja Aasiasta. Pärnussa ravintoloiden tarjonta vaihtelee hieman kausittain, mikä on sidoksissa siihen, että Pärnu on yleisesti tunnettu kesäkaupunkina.

Kaksi erilaista ravintolakeskittymää

parnun-ravintolat-katu

Eniten ravintoloita Pärnussa on keskustan Rüütli- ja Kuninga-kaduilla. Myös Rüütlin sivukadut kannattaa katsastaa hyvien ravintoloiden toivossa. Keskustan ravintolat ovat hintatasoltaan edullisia ja niistä saakin helposti hyvää perusravintolaruokaa. Keskustasta löytyvät parhaiten perinteistä virolaista ruokaa tarjoavat paikat.

Rannalla ravintoilatarjonta on parhaimmillaan kesällä, jolloin ravintoloita löytyy niin hotelleista kuin muistakin paikoista. Keskustaan verrattuna rannalla sijaitsevista ravintoloista löytää eksoottisempia makuja ja usein tästä syystä parempia makuelämyksiä. Ravintolat ovat tasokkaita ja hintavampia kuin keskustassa. Suomalaisen näkökulmasta hintataso on kuitenkin verrattain edullinen. Varsinkin ravintola-aterian yhteydessä nautitut alkoholiannokset ovat erittäin edullisen hintaisia.

Perinneruokia ja kansainvälisiä makuja maailmalta

Pärnun ruokatarjonta ei ole niin monipuolista kuin esimerkiksi Tallinnassa, mutta kyllä sielläkin valinnanvaraa riittää. Ravintoloiden valikoimissa on otettu erityisen hyvin huomioon lomalaisten tarpeet ja listoilta löytyykin heiän suosimiaan ruokia. Tyypillisiä ovat siis erilaiset pizzat ja pastat, sekä hampurilaiset ja pihvit. Pärnulaisia pizzoja kehutaan yleisesti, joten edullinen ja maistuva pizza on lomalaisen varma valinta.

(kuva: -jkb- CC-BY)

(kuva: -jkb- CC-BY)

Lounasaikaan Pärnun ravintolat heräävät eloon ja uuteen kukoistukseen ja silloin voikin onnistua löytäämään toinen toistaan maistuvampia ravintola- ja kahvilaherkkuja. Tällöin vaihtoehtoina voivat olla esim. meksikolainen, aasialainen, italialainen tai virolainen ruoka ja kaikki edulliseen lounashintaan paikasta riippumatta. Kansainvälisen ruokatarjonnan määrä on noussut Pärnussa huomattavasti viime vuosina, kun Pärnusta on tullut entistäkin suositumpi matkailukaupunki. Kaduilta ja rannan tuntumasta löydät siis myös esim. sushia ja venäläisen keittiön antimia.

Katso nämä Pärnun ravintolatKuursaal

Tämä keskustassa sijaitseva ravintola on yksi Viron suosituimpia ja suurimpia ravintoloita. Sen valikoimissa on monipuolisesti erilaisia herkkuja ja erityisesti ravintolan oluttarjonta miellyttää niin paikallisia kuin matkalaisiakin. Kuursaal on suosittu paikka erilaisille tapahtumille ja juhlille.

Villa Ammende

Kuten nimestäkin voi jo päätellä, tämän keskustassa sijaitsevan ravintolan puitteet ovat erinomaiset rauhalliselle ja nautiskelevalle aterialle. Ruoan voi halutessaan nauttia joko upeassa salissa tai varsinkin kesällä kauniissa puutarhassa. Ruokalistalla on herkullisia A La Carte -ruokia ja sesonkien mukaan vaihtuvia erillisiä menuja.

Alex Maja

Tämä on yksi Pärnun keskustan tasokkaimmista ravintoloista. Se on suosittu erityisesti aamiaisbuffettinsa vuoksi ja lisäksi sieltä saa lounasaikaan suussasulavia grilliherkkuja.

Postipoiss

Tämä ravintola on tunnettu tasokkaana ja tunnelmallisena paikkana. Sen listalta löytyy paljon slaavilaisen keittiön antimia, kuten blinejä ja ne ovat monien paikallisten ja myös turistien mielestä parasta, mitä Pärnusta saa.

Jahtklubi Körts

Tämä ravintola sijaitsee Pärnujoen rannalla ja sitä pidetäänkin puitteidensa vuoksi miellyttävänä ruokapaikkana. Se tarjoaa erilaisia virolaisia perinneherkkuja ja lisäksi ravintolassa järjestetään paljon erilaista ohjelmaa ympäri vuoden.

Steffani

Steffani on kesäaikana toimiva ja silloin myös hyvin suosittu, rannalla sijaitseva ravintola, jonka listalta löytyy paljon erilaisia meksikolaisia ruokaherkkuja.

Peetri Pizza

Peetri Pizza sijaitsee Pärnun keskustassa ja on osa virolaista pizzaketjua. Pizzat ovat monien mielestä yksiä kaupungin parhaista ja hintataso on mukavan edullinen.Pizzan lisäksi ravintolasta saa pastaa ja grilliruokaa.

Rasputin

Tämä rannalla sijaitseva ravintola tarjoaa tyypillisiä venäläisiä ja neuvostoaikaisia ruokaherkkuja. Se sijaitsee hyvällä paikalla hotellien ja suosittujen yökerhojen läheisyydessä.

Armeenia Restoran

Jos neuvostoaikaiset ja kaukaasialaiset ruoat kiinnostavat, mutta venäläinen ruoka on ehtinyt tulla jo liian tutuksi, voi suunnata esim. tämän aivan Pärnun keskustassa sijaitsevaan armenialaiseen ravintolaan. Listalta löytyy mm. lammasta.