Pietarin ostokset

Pietarissa ostosten tekeminen on todella helppoa ja vaivatonta, sillä shoppailuun riittää mainiosti Nevski Prospekt -katu. Sen kauemmas ei tarvitse lähteä saadakseen Pietarin ostokset tehtyä. Kadun varrelta löytyy runsaasti erilaisia liikkeitä vaihtelevin hintatasoin, sekä ostoskeskuksia, joista viimeistään löytää kaiken tarvittavan. Pietarista kannattaa ostaa mm. vaatteita, koriste-esineitä, kynttilöitä ja posliinia.

Shoppailukatu Nevski Prospekt

Pietarin vilkas pääkatu Nevski Prospekt on kokonaisuudessaan noin 5 km pitkä ja sen varrelle mahtuu vaikka minkälaisia kauppoja ja muita ostospaikkoja. Aikaa saa helposti kulumaan useita tunteja ja oikein perusteelliseen shoppailuun ei välttämättä edes yksi päivä riitä. Kadun liikkeet ovat tyypillisesti auki melko pitkään, joten shoppailla voi illallakin. Nevski Prospekt on erinomainen shoppailukatu, koska sen varrella olevien liikkeiden hintataso vaihtelee huomattavan paljon ja siitä syystä kuka tahansa voi helposti löytää etsimänsä.

(kuva: Dennis Jarvis Halifax CC-BY-SA)

(kuva: Dennis Jarvis Halifax CC-BY-SA)

Kadun varrelta löytyy lähestulkoon kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Parhaat matkamuistot löytyvät aivan pääkadun tuntumasta, parin korttelin päässä sijaitsevasta Nevsky Souvenirista. Sieltä löytyy vaikka mitä perinteisistä maatuskoista ja soittorasioista hieman eksoottisempiinkin esineisiin. Matkamuistot voi ostaa myös siellä täällä kojuja pitäviltä naisilta, joilta löytyy yleensä laadukasta käsityötä ja kauniita koriste-esineitä.

Parhaat liikkeet turistien näkökulmasta löytyvät läheltä Gostiny Dvor- ja Nevsky Prospekt -nimisiä metroasemia. Lisäksi kannattaa vilkaista Kazanin katendraalin lähialueet. Näistä paikoista löytyvät niin erilaiset luksushintaiset merkkituotteet kuin nuorison suosimat huokeamman hintatason liikkeetkin.

KSadovaja-kadun ja Moika-joen väliseltä alueelta löytyy maailman vanhimpiin ostoskeskuksiin kuuluva Gostiny Dvor. Se on nähtävyys jos sellaisenaan, eikä liiketarjontakaan ole ollenkaan hassumpi. Samalta alueelta löytyy myös kaksi modernimpaa ostoskeskusta: Passage ja Grand Palace. Grand Palace on tunnettu luksusliikkeistään. Ostoskeskukset ja Nevski Prospekt -kadun liikkeet ovat monipuolinen sekoitus kansainvälisiä tunnettuja ketjuja ja venäläisiä pienempiä liikeitä, jotka takuulla kiinnostavat suomalaista matkailijaa.

Ostoksia kauppahalleista

(kuva: Mar azul CC-BY-SA)

(kuva: Mar azul CC-BY-SA)

Nevski Prospekt on paras paikka perinteiselle shoppailulle, mutta ostoksia voi halutessaan tehdä myös Pietarin mukavissa kauppahalleissa. Näistä ostetaan tyypillisesti elintarvikkeita, jotka ovat hauskoja kotiinviemisiä, mutta niistä löytyy myös erilaisia esineitä ja paljon varsinkin käsintehtyjä koruja.

Kauppahalleista kenties vilkkain ja tunnetuin on Vladimirskajan metroaseman vieressä sijaitseva Kuznechnyn kauppahalli. Siellä saa turistina helposti kulumaan sekä aikaa että rahaa hintojen ollessa varsin kohtuullisia ja tuotteiden laadun ollessa kuitenkin kohdallaan. Toinen varteenotettava kauppahalli on Maltevskin kauppahalli. Kauppahallit kannattaa vilkaista myös esimerkiksi herkullisen lounaan toivossa.