Pietarin ravintolat

Pietari on erinomainen paikka sellaiselle, joka kaipaa uusia makuelämyksiä. Pietarin ravintolat tarjoavat niin perinteistä venäläistä ruokaa kuin runsaasti erilaisia makuja maailmaltakin. Erityisen suosittuja ovat aasialaiset ruoat. Pietarista on helppo löytää hyvä ravintola, etsit sitten pikaruokaa tai hienompaa ravintola-ateriaa.

Ravintolat pääkadulla ja suuremmissa keskittymissä

Hyvän ravintolan etsiminen kannattaa Pietarista aloittaa keskustan Nevski Prospekt -pääkadulta, joka on hyvä maamerkki ja lähtökohta kaikkeen Pietarissa liikkumiseen. Katu on erinomainen ravintolatarjonnaltaan ja vaihtoehtoja riittää. Nopeasti saa halutessaan blinejä ja salaatteja ja niitä tarjoavat monet pikaruokaketjuiksi luokitellut paikat. Pietarissa ei tarvitse siis kasvissyöjänkään nähdä nälkää, vaan erilaisten kasvisruokien kirjo on valtava.

(kuva: Anirina CC-BY-SA)

(kuva: Anirina CC-BY-SA)

Jos pikaruoka ei riitä pitämään nälkää, löytyy Nevski Prospektilta niin venäläisiä kuin ulkomaista ruokaakin tarjoavia ravintoloita. Kadun varrelta löytyy mm. tasokkaita italialaisia ravintoloita ja erinomaisia japanilaisia sushiravintoloita. Nevski Prospektin kahvilatkin kannattaa tarkistaa, jos etsii edullista ja ravitsevaa, nopeasti tulevaa ruokaa.

Vaikka Nevski Prospekt riittääkin monelle matkailijalle hyvän ravintolan löytämiseen, kannattaa Pietarissa ajan puitteissa tarkistaa myös muut hieman vilkkaammat paikat. Pietarin Heinätori eli Sennaja sopii erityisen hyvin sellaiselle, joka kaipaa hyvää pikaruokaa tai syö mielellään itsepalveluravintolassa. Myös Pl Vosstanija -aukion lähistöltä löytyy samaan tapaan hyviä ja hinta-laatusuhteeltaan kohdallaan olevia ruokapaikkoja. Kolmas Nevski Prospektin ulkopuolella sijaitseva hyvä ruokapaikkojen apaja on Vasilinsaari. Siellä erilaisten ravintoloiden kirjo on merkittävä ja joukosta löytää mm. suomalaisille ennestään hieman tuntemattomampia kaukaasialaisia ravintoloita.

Ravintoloiden tarjonta

Edullisinta ruokaa Pietarista saa perinteisistä venäläisistä ravintoloista ja paikoista, jotka tarjoavat muun entisen Neuvostoliiton alueen ruokia. Jo pelkästään näistä saa helposti niin monta erilaista makuelämystä, että muita ravintoloita ei edes kaipaa. Hieman kalliimmalla löytää kuitenkin hyviä aasialaisia ravintoloita ja muun Euroopan, kuten Italian herkkuja.

(kuva: Fæ CC-BY)

(kuva: Fæ CC-BY)

Venäläisissä ravintoloissa perinteistä ruokaa ovat erilaiset blinit, suolaiset ja makeat letut, sekä salaatit ja keitot. Näitä tarjotaan yleisesti pikaruokaloissakin. Ravintoloiden pääruoissa käytetään paljon lihaa ja kalaa ja tyypillinen lisuke ovat esimerkisi tilliperunat ja kermaviili. Pietarissa kannattaa varautua siihen, että ruoissa on paljon suolaa. Pietarissa pääsee maistamaan mm. erinomaista borskeittoa ja pelmeneitä, jotka ovat raviolien kaltaisia täytettyjä taikinapalloja.

Katso nämä Pietarin ravintolat

Tsainaja Loshka

Tämä on suosittu pikaruokaketju, joka sijaitsee mm. Nevski Prospektilla kahdessa eri kohtaa. Tarjolla on laadukkaita blinejä, kasvisruokailijoille erinomaisen ravitsevia salaatteja, sekä runsaasti erilaisia teelaatuja.

Teremok

Teremok on Tsainaja Loshkan tyyppinen pikaruokaketju, jonka kioskeja löytyy sieltä täältä ympäri kaupungin keskustaa. Varsinainen ravintola sijaitsee Nevski Prospektin varrella. Tarjolla on maistuvaa pikaruokaa, jota on saatavilla myöhäiseenkin kellonaikaan.

Sadko

Kokeile esimerkiksi tätä Mariinskin teatterin lähellä sijaitsevaa ravintolaa, jos haluat syödä perinteistä venäläistä ruokaa. Tämä on erinomainen illallisravintola monipuolisine ateriavaihtoehtoineen ja se on lisäksi erittäin viihtyisä.

Millionnaya 21

Jos olet koskaan miettinyt, miltä maistuu uzbekistanilainen ruoka, suuntaa tähän aivan Talvipalatsin tuntumassa sijaitsevaan ravintolaan.

Botanika

Tämä ravintola on erinomainen vaihtoehto kasvisruokailijalle. Lähellä Kesäpuistoa sijaitsevasta ravintolasta löytyy runsaasti erilaisia kasvisvaihtoehtoja salaateista lämpimiin ruokiin.