Silja Europa laivan korvaa tilapäisesti Baltic Queen

Rikkoutuneen peräsimen vuoksi liikenteestä tilapäisesti pois oleva Silja Europa laiva korvataan tilapäisesti Baltic Queen laivalla 11.12.2009 saakka. Tämän ansiosta risteily- ja laivaliikenne voi jatkua normaaliin tapaan ja kaikki merellisen pikkujoulun viettämistä odottavat voivat huokaista helpotuksesta.

Silja Europa kuljetetaan korjattavaksi Puolan Gdanskiin, jossa rikkoutunut peräsinakseli korvataan uudella. Tukholmasta Turkuun matkalla ollut risteilyalus kiersi ympyrää yöllä 23.11 Sottungan tuntumassa Ahvenanmaalla. Maanantaiaamunanoin klo 7 paikalle saatiin hinaaja. Silja Europa ja sen 1400 matkustajaa sekä 286 miehistön jäsentä saapuivat viimein Turun satamaan maanantaina 23.11 noin 17.30. Alkuperäinen aluksen saapumisaika oli klo 19 jälkeen 22.11 sunnuntai-iltana. Tallink Silja varustamo ja Turun Meripelastuskeskus totesivat, ettei varsinaista vaaratilannetta päässyt syntymään tilanteen johdosta.

M/S Baltic Queen on Tallink Silja varustamon keväällä käyttöön vihitty risteilyalus, jossa hyttipaikkoja on 2500 henkilölle. Baltic Queen on huomattavasti uudempi verrattuna aikansa suurimpaan, vuonna 1993 rakennettuun, Silja Europa alukseen. Hyttipaikkoja Silja Europassa on 3123 henkilölle.

Kommentoi »

(ei julkaista)

Huomioitavaa: Sivuston laadun tarkaamiseksi kommentit ilmestyvät, kun ylläpito on käynyt ne läpi. Kommentin uudelleenlähetys ei ole tarpeen.